
forbruksvaren i norske hus og hytter, men i ymse bakverk er det flott å bruke surmelk.
Disse svelene kan virkelig anbefales som helgekos :o)
3 egg
2-3 dl sukker
Piskes til eggedosis
1 liter kefirmelk
1 ts natron
2 ts bakepulver
8-10 dl hvetemel
Bland inn kefirmelken og deretter mel, natron og bakepulver i eggedosisen til en klumpfri røre. Røren kan brukes straks og behøver ikke svelle. Stekes 3-4 stykker av gangen på en takke eller i stekepanne.
Smaker nyyyedelig med sukker og kanel, eller med vaniljekesam og norske jordbær. Nammm!!
Kan også dypfryses.
TIPS: Smøres med sukker og kanel, legg to og to sammen og putt i fryseren. Finfin turmat :o)
Løp og kjøp kefirmelk - og ha en riktig god helg allesammen!
3 kommentarer:
veldig greie og gode!! jeg lagde slike til kaffemat på sykehjemmet der jeg jobber bare jeg brukte diabetiker sukker isteden for sukker... og de ble veldig gode med de også samme oppskrift faktisk:) anbefaling:)
Åh, sveler fikk jeg lyst på nå....
Nam! Fikk vann i munnen:-)
Legg inn en kommentar