VELKOMMEN

Velkommen til KREATIVE BLOGGERE, en samleside for norske hobbybloggere og -entusiaster. Her finner du noe for enhver, og hvis du har lyst til å ha din egen blogg med på listen vår så er du hjertelig velkommen til å ta kontakt. Kom gjerne med innspill og forslag til nye kategorier, her kan alle være med!

Kontaktinformasjon i form av mailadresse finner du til venstre lenger ned på siden.Sommerpyssel

Sommeren er ikke akkurat tiden for de store prosjektene på hobbyfronten. Her får du et tips til et fortlaget og lett-å-ta-med-seg prosjekt som er perfekt for restegarnslageret ;o) Og kan du strikke vanlige rette masker så fixer du dette!!

Oppskrift grytekluter:

To farger bomullsgarn og passende pinnetykkelser, f.eks. Mandarin av noe slag og pinner 2 1/2

Legg opp 51 masker og strikk 1 pinne rett.

2. pinne: Ny farge. Løft første maske løst av og strikk derfra annenhver maske rett (den andre masken tas løst av hele pinnen).
3. pinne: Løft første maske løst av. Strikk annenhver maske rett (samme maske som på pinne 2) - og så kommer "cluet"; annenhver maske tas nå løst av, men på baksiden av tråden.
4. og 5. pinne: Strikk med den første fargen, begge omganger vanlig rett alle masker
6. pinne: Som 2. pinne
7. pinne: Som 3. pinne
osv....

Det skal altså være 2 og 2 pinner med samme farge - og alltid kun rette masker.!

Grytekluten skal være dobbel og brettes på midten, så du må strikke dobbelt størrelse av hva du ønsker! Hekles sammen etter at du har felt av - eller for oss som ikke kan hekle; sy sammen med f.eks. knapphullssting i kontrastfarge.

Samme teknikken kan også brukes til å lage f.eks. kjøkkenkluter. Utvid da masketallet og strikk i ønsket størrelse. Her er det bare fantasien som setter grenser for bruksområder og fargekombinasjoner :o)

Legg gjerne inn link eller kommentar til innlegget hvis du setter i gang med pinnene!

4 kommentarer:

Beate sa...

Takk for oppskriften. Denne skal prøves :)

Min stil sa...

Åh, så spennende. Kanskje jeg er nødt å prøve. Takk for oppskriften.
:) Susanne

Yvonne sa...

hmm dette vil jeg og prøve!! de var jo stilige!

Mobaat sa...

Har alledere begynt:) Måtte bare prøve denne oppskriften med en gang jeg så den. Artig å prøve noe nytt:) Takk skal dere ha:)

Mona