VELKOMMEN

Velkommen til KREATIVE BLOGGERE, en samleside for norske hobbybloggere og -entusiaster. Her finner du noe for enhver, og hvis du har lyst til å ha din egen blogg med på listen vår så er du hjertelig velkommen til å ta kontakt. Kom gjerne med innspill og forslag til nye kategorier, her kan alle være med!

Kontaktinformasjon i form av mailadresse finner du til venstre lenger ned på siden.Fotoredigering, noen tips

Nå som høsten ser ut til å senke seg over oss for godt kan det jo være på tide å gå gjennom sommerbildene og gjøre litt ekstra ut av noen fine blinkskudd :o) Man behøver ikke investere i PhotoShop eller tilsvarende for å få proffe resultater og morsomme effekter.

Et av de enkleste gratis redigeringsprogrammene å bruke, er Picasa. Her kan du beskjære, justere lys og farger, gjøre om fargebilder til svart/hvitt osv.

Et annet godt alternativ er PhotoScape, som også er gratis (og det liker vi jo!). Her har du muligheter til å lage f.eks. gøyale prosjekter med ulike effekter i tillegg til basis redigering av bildene. Litt mer omfattende enn Picasa, men helt overkommelig å bruke.

Jeg har nylig blitt tipset om redigeringsprogrammet Picnik, som også gir utrolig mange muligheter innenfor billedbehandling og faktisk ganske avansert redigering av bildene. Dette programmet har også en oppgraderingsmulighet, som man da evt må betale for.

Tips gjerne om dine erfaringer med redigeringsprogrammene over, eller andre varianter du kjenner til!

Ingen kommentarer: